Blackjack Lapszámolás – Black jack játék szabályok

Blackjack Lapszámolás

A múlt meghatározza a jövőt a blackjackben.

A technika lényege a  leosztott lapok számolásában áll. Ismerve a leosztott kártyákat megállapíthatjuk helyzetünket a játékban, és ehhez mérve stratégiánkat.
Több különböző technikát dolgoztak ki.
Hi-Lo

A Hi Lo kártyaszámolási rendszer az egyik leghasználtabb a játékosok által. Alapja, hogy minden laphoz értékének megfelelően hozzárendeljük   +1  0  vagy -1 számokat.  Eszerint:

2,3,4,5,6            +1
10, J, Q, K, A      -1
7,8,9                  0 (semleges)

A 0-al indítunk és ehhez hozzáadjuk  vagy levonjunk a leosztott kártya értékét.

Ha pl. eddig a 3, 5,10,Á lapok már előfordultak, akkor az Hi-Lo szerint az eredmény  0 (1+1-1-1). Sem a játékos, sem az osztó nincs hátrányban, vagy előnyben.

Mindenképpen örülhetünk a pozitiv eredményeknek, hiszen ez általában azt jelenti, hogy hátramaradtak a “nagy” lapok. A játékos előnyben van, mert ebben az esetben a dealer, az osztó többször besokkalhat. Több blackjackünk lehet, erősebb handünk. Ilyenkor növeljük tétjeinket.

Az alapstratégia és a lapszámolás együttes használata nagy mértéken növelheti esélyeinket az osztóval szemben. Ha pl +2-t számoltunk , vagyis eddig csak kis kártyák voltak és egy hard 16-ös handünk van, az osztónak pedig egy nyílt tizese, az alapstratégia azt mondaná hogy  húznunk kellene , de mivel a számításaink szerint a magas értékű kártyák esélyesebbek, könnyen kialakulat a besokallás (bust) helyzete. Ezt nem szeretnénk, ezért megállunk

Több pakli játszása esetén, ahhoz, hogy reális eredményeket kapjunk, Hi-Lo szabályai szerint kapott számot el kell osztani a megmaradt pakli számával. H a pl. +6-nál tartunk illetve még hátra van 3 pakli. akkor a helyes eredmény +2 (6:3).
Ko vagy KnockOut Count technika

Annyi különbség, hogy itt a 7-es már nem semleges, hanem +1 értéket veszi fel. Így a  teljes pakli leszámolásával +4-et kapunk eredményül. KO szerinti lapok besorolása:

2,3,4,5,6,7        +1

10, J, Q, K, A      -1

8,9                      0

Az eljárás ugyanaz, 0-al startolunk és +1 vagy -1-t adunk hozzá, a leégetett kártyához rendelt értéknek megfelelően.
Előny a +2 vagy ennél magasabb eredmény, innentől kezdve emelhetjük a tétjeinket, +3 felett ajánlatos akár a biztosítás is. Biztosításnál kifizetés  2:1-hez.

A KO-t általában kezdő játékosok vagy hoszabb időközönként játszók használják.

Címke , , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?