Blackjack

Itt a Blackjack játék szabályairól és hol melyik kaszinóban blackjackezzünk az interneten kaphatok részletes leírást!!

A blackjack jelenség, sokak által kedvelt szerencsejáték.
Az osztó az ellenfelünk. Cél hogy lapjaink értéke elérje a büvös  21-et, vagy a legközelebb legyen, de semmiképp ne haladja meg, mert akkor veszítettünk.

A blackjack játékszabályai

A játék menete:
Az osztás előtt mindenki megteszi tétjeit.

A játékosok 2 darab kártyát kapnak színével felfelé.  Az  európai változatban az osztó egy nyílt lapot kap, Amerikában viszont  kettőt és csak az egyik látható.

Miután metörtént az osztás több lehetőség közül válaszhatunk:

Húzás (Hit)

Húzni csak 1 darab kártyát lehet, akár többször is, hogy elérjük az optimálisnak itélt lapkombinációt.

Megállás (Stand)

Megduplázás (Double Down)

Ebben az esetben megkétszerezhetjük tétjeinket egy új kártya fejében.

Szétválasztás (Split)

Ha egy párunk van, vagyis két kártyánk azonos értékű, szétválaszhatjuk őket és egy újabb lapot kaphatunk. Az ászt egyszer, a többi lapot akár négyszer is szét lehet választani. Ilyenkor a tétet tarjuk.

Bíztosítás (Insurance)

Ha a dealernek a látható kártyája egy ász, akkor azzal a feltételezéssel, hogy a másik lap 10-es, vagyis természetes blackjackja van, akkor az eredeti tétünk felével fogadhatunk. A kifizetés 2:1.-hez. Amennyiben nincs igazunk akkor elveszítjük a biztositott összeget (tét fele) és a játék szabályosan befejeződik.

Even Money

Ha a játékosnak Blackjack-je van, és a bank első lapja egy ász, akkor a bank felajánlja az “Even Money” lehetőségét. Amennyiben a játékos ezt elfogadja, mert úgy véli, hogy a bank második lapja tízes lesz, akkor a bank 1:1 arányban fizet, a szabályos 3:2 arány helyett. Ha a játékos nem fogadja el a bank ajánlatát és az osztónak következő lapjával egy Black Jack-je lesz, akkor a játék döntetlen (tie).

Az osztó “szabályai”:

Általában 16 és 16 alatt még húzhat , 17 és 17 fellett megáll.

A nyeremények:

Természetes Blackjack esetén 3:2-hez. Pl. ha $10 volt a tét $15-öt nyerünk, másfélszeresét. Minden más esetben amikor a kártyaink öszege nagyobb volt mint az osztóé,de kisebb min 21, a kifizetés 1:1-hez.

Kártyák értékei:

Az Ász:                     1 vagy 11
Dáma, Király,Bubi:    10
Számozott kártyák:  értékeiknek megfelelően.

Blackjack Lapszámolás

Vélemény, hozzászólás?